Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда, успјешно је обезбјеђено 18 јавних окупљања

| Бања Лука | Понедељак, 28. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука од 25. До27.10.2019. године, лишили су слободе укупно 16 лица, која се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела, прекршаја и лица за којима је била активна централна потјерница других органа унутрашњих послова.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су 26.10.2019. године на подручју града Бања Луке лишили слободе лице Н.С. за којим је била расписана централна потјерница других органа унутрашњих послова, а због сумње да је извршио више кривичних дјела; превара, тешка крађа и недозвољена производња и промет опојних дрога. Након завршене криминалистичке обраде лице је отпуштено из службених просторија.  

Током редовних послова и задатака, лишено је слободе једно лице и испитано на околности посједовања одређене количине опојне дроге (спид), слиједи даљи рад. 

Успјешно је извршено обезбјеђење 18 јавних окупљања тј. културно спортских манифестација, а приликом обезбјеђења наведених окупљања није евидентирано нарушавање јавног реда и мира.

Полицијски службеници су на подручју Полицијске управе Бања Лука, извршили увиђај тридесет саобраћајних незгода у којима је једно лице задобило тешке повреде, а девет лица лакше повреде.