Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификован и лишен слободе шездесетдвогодишњак због кривичних дјела „Угрожавање сигурности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Градишка | Понедељак, 28. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 26.10.2019. године, идентификовали су и лишили слободе лице М.Б. из Градишке због постојања сумње да је починио кривична дјела Угрожавање сигурности“ и Недозвољена произвдња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наиме, Полицијској станица Градишка, оштећени је пријавио да му је у мјесту Бистрица, град Градишка, 26.10.2019. године око 16,20 часова, непознато мушко лице упућивало пријетње ватреним оружјем - пушком.

На основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, полицијски службеници идентификовали су, а затим и лишили слободе лице М.Б. из Градишке.

Полицијски службеници су уз потврду о привременом одузимању премета одузели  ватрено оружје – пушку, а извршеним алкотестирањем лица М.Б. утврђено је присуство алкохола у организму код истог.

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лице након испитивања отпусти на слободу, а да се против истог у редовној процедури достави Извјештај о почињеним кривичним дјелима.