Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализоване појачане активности по свим сегментима безбједности

| Приједор | Понедељак, 28. октобар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор током протеклог викенда на подручју које оперативно покрива ова Управа, реализовали су појачане активности с циљем спречавања вршења кривичних дјела и прекршаја те санкционисања инкриминисаних радњи. У два угоститељска објекта спровели су оперативно тактичку радњу рација, а код лица Д.С. из Приједора пронађено је и привремено одузето пвц паковање опојне дроге која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Приликом реализације појачаних активности полицијски службеници су, 27.10.2019. године, око 01,00 час у Приједору, непосредно након извршења кривичног дјела „Тешка крађа“ над трговачком радњом, лишили слободе лице А.Ж. из Приједора. Том приликом пронађени су и привремено одузети предмети који потичу из кривичног дјела а против лица слиједи подношење извјештаја Окружном јавном тужилаштву Приједор.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, предузели су и низ других мјера и радњи у којима је седам лица санкционисано по Закону о јавном реду и миру као и 55 учесника у саобраћају због управљања возилом под дејством алкохола од којих је шест задржано лишењем слободе до отрежњења.

Такође, полицијски службеници ове полицијске управе и у наредном периоду наставиће са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине односно превенције инкриминисаних радњи.