Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Oдржан састанак у вези превенције инцидената и кривичних дјела почињених из мржње и предрасуда

| Приједор | Уторак, 29. октобар 2019.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић, присуствовао је данас радном састанаку у вези спроведених активности предвиђених „Акционим планом превенције инцидената и кривичних дјела почињених из мржње и предрасуда на подручју града Приједора за период 2017-2021'', који је одржан у просторијама Градске управе Приједор.

Састанку су присуствовали и представници ОСЦЕ-а, Градске управе Приједор,  Форума за безбједност заједнице и представници коалиције „Прва толеранција“ Приједор.
На радном састанку презентоване су до сада реализоване активности по наведеном плану као и активности свих субјеката које су планиране за наредни  период. Посебно је анализирано тренутно стање безбједности након инцидената који су евидентирани током текуће године, на подручју Полицијске управе Приједор.  С циљем превенције и адекватне реакције на инциденте који могу да утичу на безбједносну ситуацију, током састанка је дискутовано о предлозима који се тичу евентуалне ревизије Акционог плана.
Полицијска управа Приједор ће и у наредном периоду, правовремено у сарадњи са другим релевантним субјектима, предузимати превентивне мјере и радње у оквиру својих надлежности и законом прописаним овлаштењима с циљем очувања стабилног стања безбједносног на подручју града Приједораи приједорске регије.