Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представљен нови возни парк МУП-а Српске

| Бања Лука | Уторак, 29. октобар 2019.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је данас сапредсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, присуствовао представљању нових 100 возила Министарства, те ову набавку оцијенио као још један од корака ка унапређењу безбједности у Републици Српској.

Влада Републике Српске наставља да улаже у безбједност кроз Министарство унутрашњих послова Републике Српске, како бисмо радили брзо и квалитетно. И у будућем периоду наставићемо са улагањима“, поручио је министар Лукач.

Министар Лукач рекао је да је укупна вриједност возила 5,7 милиона КМ  и поновио да су набављена посредством оперативног лизинга.

Велики број возила у овом министаству, око 30 одсто, старија су од 15 година. Трошимо много средстава на одржавање и сервисирање тих возила. Добијамо један нови систем одржавања возила који је веома квалитетан, а који земље у окружењу већ практикују“, закључио је министар Лукач.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је изјавио да ће стотину нових возила бити распоређено широм Републике Српске, те да набавком нових возила, Министарство унутрашњих послова постаје још оперативније и још способније да штити грађане Републике Српске.

Он је објаснио да је одлука да се возила набаве путем оперативног лизинга, умјесто финансијског, повољнија за Владу.

„Уз оперативни лизинг имате и каско осигурана возила, сетове гума и редовно одржавање у наредне четири године. За ту варијанту смо се опредијелили и то ћемо радити и у наредном периоду“, рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Залужанима код Бањалуке да је важно што Влада Српске у континуитету ради на јачању и опремању Министарства унутрашњих послова, што је потврђено набавком 100 нових возила.

„Уз објекте за смјештај полиције, тренинг центре и набавку наоружања и униформи, важно је да наша полиција има и адекватан возни парк. Возила ће бити распоређена у полицијске управе у Српској“, рекла је предсједница Цвијановић.

Она је подсјетила да је МУП у посљедњих неколико година набавио 300 возила.

„Влада се још тада опредијелила да ће континуирано улагати у полицијске ресурсе. Без обзира што су многи покушали да умање значај МУП-а Српске, све анкете су показале да наши грађани имају пуно повјерење у ову институцију“, истакла је предсједница Цвијановић.

Према њеним ријечима, Полиција Републике Српске је спремна да заштити уставни поредак и безбједност грађана Српске.

„Обавеза институција јесте да им створи адекватне услове за ово. Најбољи начин да се МУП одужи грађанима јесте да ради свој посао и да сви будемо на истом задатку“, закључила предсједница Цвијановић.