Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај због кривичног дјела „Кријумчарење људи“

| Зворник | Четвртак, 31. октобар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Козлук, поднијели су Тужилаштву Босне и Херцеговине, извјештај о почињеном кривичном дјелу против Б.Д. из Зворника, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Кријумчарење људи“.
     
Наиме, полицијски службеници су приликом предузимања оперативно-тактичких мјера и радњи, 28.09.2019. године око 03,00 часа, у мјесту Табанци, град Зворник, уочили путнички аутомобил марке „Škoda“, гдје приликом покушаја контроле возача исти напустио возило након чега се удаљио у непознатом правцу. Том приликом, полицијски службеници су у возилу затекли осам лица из Ирака и Сирије, за која постоји сумња да су илегално прешла границу са сусједном државом.
Предузимајући даље мјере и радње у циљу проналаска и идентификације осумњиченог, полицијски службеници су на основу предузетих мјера и радњи из своје надлежности, идентификовали Б.Д. из Зворника, који се сумњичи да је том приликом управљао возилом, превозећи лица за која се сумња да су илегално прешла границу, због чега је против осумњиченог поднесен извјештај надлежном тужилаштву.   
        У току протеклих девет мјесеци текуће године,  на подручју Полицијске управе Зворник евидентирано је седам кривичних дјела „Кријумчарење људи“.