Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од 1. новембра до 1. децембра на подручју Полицијске управе Бања Лука уређај за мјерење брзине кретања „Дуал“

| Бања Лука | Петак, 01. новембар 2019.

 Обавјештавамо грађане да ће полицијски службеници у времену од 1.новембра до 1. децембра 2019. године на путевима које су у оперативној надлежности Полицијске управе Бања Лука (Бања Лука, Лакташи, Прњавор, Котор Варош, Челинац) вршити контролу учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине кретања помоћу радарског система „Дуал''. Овај систем подразумјева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача.
       
Наведени радарски систем евидентира брзину на обе саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Уређај истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.
    
Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.
     
Возачима који су починили прекршај евидентиран „Дуал“ радаром, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.
         Полицијска управа Бања Лука
апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила, да вожњу прилагоде условима и стању на путевима те
да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.