Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана санкционисано 49 возача због управљања возилом под дејством алкохола

| Зворник | Уторак, 05. новембар 2019.

   
    На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 01. до 03. новембра 2019. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола иопојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  
     
Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 341 учесника у саобраћају, од којих је 99 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 277учесника je подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 49 возача утврђено присуство алкохола у организму. Уз новчане казне, за прекршај који је био под акцентом појачане контроле, изречене су и заштитне мјере забране управљања возилом у трајању од 28 мјесеци као и 72 казнена бода.
   
Пет возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка, код којих је утврђено присуство преко 1,5 g/kg алкохола у организму. Поред тога, евидентирано је и 50 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
     
У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју ПУ Зворник,сличне акције биће проведене и у наредном периоду. 
      
Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају.