Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због кривичног дјела ,,Прогањање“

| Градишка | Сриједа, 06. новембар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управеГрадишка, 05.11.2019. године, лишили су слободе лице иницијала Б.П.из Градишке, због сумње да је извршило кривично дјело „Прогањање“.
      Наиме, Полицијској управи Градишка, 05.11.2019. године, око 13,00 часова, оштећена је пријавила да ју је уназад десетак дана физички напао Б.П. нанијевши јој тјелесне повреде, те да јој упућује поруке узнемирујућег садржаја.
     
На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес породичне куће коју користи осумњичени Б.П, власништво Н.П. из Градишке, и том приликом пронађено је ватрено оружје – аутоматска пушка, више комада муниције и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.
     
Извршеним алкотестирањем лица Б.П, код истог је утврђено присуство алкохола у организму.
      
О наведеним околностима упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се у редовној процедури против Б.П. достави извјештај о почињеном кривичном дјелу ,,Прогањање“, а против Н.П.извјештај о почињеном кривичном дјелу ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.