Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници настављају појачане активности на подручју Полицијске управе Требиње

| Требиње | Субота, 09. новембар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, проводећи појачане активности у циљу спрјечавања малољетничке деликвенције, као и одржавања повољног стања безбједности, су 08.11.2019. године у једном угоститељском објекту у Требиње, извршили Оперативно тактичку мјеру и радњу –рацију, којм  приликом је пронађен и одузет замотуљак у којем се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, двије жељезне цијеви и нож, те санкционисано више прекршаја по Закону о јавном реду и миру.
       
Наиме, полицијски службеници су у поменутом угоститељком објекту, код лица иницијала Д.Б. пронашли и одузели хладно оружје нож. Против лица Д.Б. слиједи подношење Захтјева за покретање прекршајног поступка, на основу Закона о оружју и муницији. Код лица иницијала С.Л. полицијски службеници су пронашли замотуљак у којем се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин. Против лица С.Л. слиједи подношење Захтјева за покретање прекршајног поступка по Закону о производњи и промету опојних дрога. Жељезне цијеви су изузете радњом увиђаја.
       
Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисана лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру. Санкционисана су два прекршаја због послуживања алкохола малољетним лицима и четири прекршаја због ометања полицијксих службеника у вршењу службене радње.