Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађен возач који је побјегао са лица мјеста саобраћајне незгоде док је пјешак преминуо усљед задобијених повреда

| Приједор | Понедељак, 11. новембар 2019.

 
        На магистралном путу Козарска Дубица-Градишка, у мјесту Јошик, 10.11.2019. године, у временском периоду од 03,15 часова до 06,50 часова, догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали пјешак иницијала С.Ћ. из Козарске Дубице а који је на лицу мјеста затечен са тешким тјелесним повредама и непознати возач са непознатим возилом који се удаљио са лица мјеста.
         Повријеђено лице је ради указивања медицинске помоћи превезено у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуку.
         Увиђај на лицу мјеста саобраћајне незгоде извршили су поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и полицијски службеници Полицијске станице Козарска Дубица.        
         Истог дана, око 16,00 часова, на основу оперативног рада и прикупљених доказа полицијски службеници идентификовали су и лишили слободе лице иницијала М.Б. из Козарске Дубице,због постојања сумње да је учествовао у саобраћајној незгоди у којој је пјешак задобио тешке тјелесне повреде, након чега се возилом марке „Audi 80“ удаљио са лица мјеста, непружајући помоћ повријеђеном лицу.        
         Усљед задобијених повреда лице С.Ћ., је 11.11.2019. године, око 01,00 час, преминуло у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.
          Полицијски службеници уз надзор поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, предузимају потребне мјере и радње у циљу комплетирања и документовања кривичног дјела „Угрожавање јавног саобраћаја“, „Непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи“ након чега ће против лица М.Б. бити поднесен извјештај.