Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда појачане активности полиције, изврешена „Рација“ у више угоститељских обjеката

| Бања Лука | Понедељак, 11. новембар 2019.

   Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, су 09. и 10.11.2019. године, током планираних и појачаних активности у дане викенда у Бања Луци лишили слободе пет лица и пронашли одређену количину опојне дроге.
    
Наиме, приликом појачане контроле саобраћаја код лица Ђ.М пронађена је одређена количина зелене биљне материје, која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, лице је лишене слободе, а против истог слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из области злоупотребе опојних дрога Основном суду у Бања Луци.
    
Такође у више угоститељских објеката извршена је оперативно тактичка мјера и радња „Рација“, којом приликом су лишена слободе четири лица А.Ф., М.П., Г.С., Ф.М., и пронађена и одузета одређена количина бијеле прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу „Кокаин“, зелене биљне материје, која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, бијела прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу „Спид“, као и таблете које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу „Екстази“ и одређена количина таблета „Лексилијум“. Приликом активности одузет је и један бибер спреј – сузавац. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, те након комплетирања предмета слиједи подношење извјештаја.
     
Такође, полицијски службеници ове полицијске управе и  у наредном периоду наставиће са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.