Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од укупног броја контролисаних учесника у саобраћају, 37% прекорачило дозвољену брзину кретања

| Градишка | Сриједа, 13. новембар 2019.

      Полицијски службенициПолицијске управе Градишка, у временском периоду од 07.11.-10.11.2019. године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка,реализовали су републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила и на контролу присуства алкохола у организму.
       Током наведене акције, укупно је контролисан 861 учесник у саобраћају, којом приликом је 317 учесника санкционисано због прекорачења дозвољене брзине кретања.  Код 253 возача евидентирано је прекорачење брзине у распону од 10 до 20 км/х, код 45 возача евидентирано је прекорачење брзине у распону од 20 до 30 км/х, а код 19 возача и прекорачење брзине више од 30 км/х од дозвољене.
      
Одукупно контролисано 861 учесник у саобраћају, 776 учесника у саобраћају подвргнути су контроли присуства алкохола у организму. Код 39 возача утврђено је присуство алкохола у организму, и то код 26 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80g/kg, а код 13 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,5 g/kg. 1 возач је одбио да се подвргне алкотестирању те је и лишен слободе. 60 возача санкционисано је и по другим основама.
       
Полицијска управа Градишка и у наредном периоду наставља са спровођењем наведених активности, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.