Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

По акценту акције возачима изречено 118 забрана управљања моторним возилом и 269 казнених бодова

| Приједор | Сриједа, 13. новембар 2019.

       Полицијска управa Приједор у временском периоду од 07.до 10. новембра 2019. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила и контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога и лијекова.
        Током акције евидентирана су 442 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, због управљања возилом под дејством алкохола санкционисано  је 75 возача као и 161 возач због почињених прекршаја по другим основама.
      
Због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возачима је изречена  81 заштитна мјера забране управљања моторним возилом у трајању од 95 мјесеци. Поред новчане казне и заштитне мјере забране управљања моторним возилом, возачима су изречена 162 казнена бода.
      
Приликом контроле психофизичког стања возача, 75 возача искључено је из саобраћаја док је  према 12 учесника у саобраћају примјењена мјера задржавања у полицијским станицама у трајању до 12 часова. Изречено је 37 заштитних мјера забране управљања моторним возилом у трајању од 48 мјесеци и 107 казнених бодова.
       
Полицијска управа Приједор још једном апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину тренутним условима на путу, не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у сaобраћају.