Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Током појачане контроле учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник евидентирано 335 прекршаја

| Зворник | Сриједа, 13. новембар 2019.

 Полицијска управа Зворник је у периоду од 07. до 10. новембра2019. године, спровела републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају,са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола иопојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  
       
У овој акцији, на подручју Полицијске управеЗворник контролисано је 785 учесника, приликом чега су полицијски службеници евидентирали 335 почињених прекршаја.Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисано је 155возача. Од укупног броја контролисаних, 459учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 52 возача утврђено присуство алкохола у организму, међу којима је пет возача лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg у организму. Такође, три учесника су санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, који су одбили да се подвргну тестирању. Поред тога, евидентирано је и 125 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
       Полицијска управа Зворник
апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају.