Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Реализована републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају на подручју ПУ Источно Сарајево

| Источно Сарајево | Сриједа, 13. новембар 2019.

 Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајевоод 7. до 10. новембра 2019. године, реализовалису републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења брзине кретања моторних возила и контролу возача под дејством алкохола, опојних средстава или лијекова на којима је означено да се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.
      
Током акције контролисано је укупно 795 учесника у саобраћају, евидентирано 233прекорачења брзине и издато 426 прекршајнa налога. Највећи број прекорачења брзине регистрован је за прекорачења од 11-20 км/х укупно 188 прекршајa, затим 35 прекршаја за прекорачења од 21-30 км/х, док је прекорачења брзине преко 31 км/х регистровано девет.
       
Током акције 357 учесника је алкотестирано усљед чега је код 65 возача утврђена алкохолисаност. Количина алкохола преко 1,51 g/kg утврђена је код осам возача, код њих 17 утврђена је количина од 0,81 до 1,50g/kg, код 39 возача од 0,31 до 0.80g/kg, код једног возача утврђена je количина алкохола од 0,01 до 0.30g/kg, док су два возач одбила да се подвргну алкотестирању. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 67 возача од којих је девет возача лишено слободе.
     
Такође, у овом периоду током појачаних контрола учесника у саобраћају, издато је 125 прекршајних налога по другим основама.   
       
Полицијска управа
Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе, те да не упрваљају возилом под дејством алкохола и тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.