Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Добој стање задовољавајуће

| Добој | Четвртак, 14. новембар 2019.

     
       На редовној конференцији за новинаре која је данас, 14.11.2019. године,  одржана у Полицијској управи Добој, начелник Слободан Радинковић оцијенио је да је стањебезбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Добој задовољавајуће.
     
У октобру 2019. године евидентирано је укупно 90 кривичних дјела општег криминалитета, од чега је разријешено укупно 67 кривичних дјела. Проценат разријешености износи 73,6%.
    
Током наведеног периода смањен је број имовинских деликата и није евидентирано нити једни кривично дјело против полног интегритета.

        У наведеном периоду није било евидентираних отуђења моторних возила те такође није било евидентираних кривичних дјела разбојништва.
      
Надлежном  тужилаштву  поднесена су укупно 83 извјештаја о извршеним кривичним дјелима против 75 лица.  Од  тога,  19 лица  су повратници у извршењу  кривичног  дјела.       
      Полицијска управа Добој самостално је открила и расвијетлила три кривична дјела привредног криминалитета. Надлежном тужилаштву поднесено су три извјештаја против три лица. 
       У мјесецу октобру евидентирано је 65 прекршаја из области јавног реда и мира. Надлежним судовима поднесено је 12 захтјева за покретање прекршајног поступка и уручено је 36 прекршајних налога, све против 56 лица. Због нарушавања јавног реда и мира лишено је слободе девет лица.
У области безбједности саобраћаја евидентирано је 86 саобраћајних незгода у којима је  осам лица задобило теже, а 43 лица лакше тјелесне повреде. У наведеном периоду догодила се једна саобраћајнa незгода са смртном посљедицом, у којој је смртно страдало једно лице.  
Због управљања возилом под дејством алкохола лишено је слободе задржавањем 33 лица која су у саобраћају затечена у вршењу прекршаја под дејством алкохола. 
Начелник Радинковић је истакао да ће у циљу повећања дисиплине и безбједности учесника у саобраћају, полицијски службеници ПУ Добој у наредном периоду наставити са интензивним и досљедним спровођењем контроле поштовања прописа.
        Евидентирано је 10 случајева насиља у породици или породичној заједници (осам кривичних дјела и два прекршаја).  
У мјесецу октобру евидентирана су четири самоубиства која су извршила два лица мушког пола и два лица женског пола.