Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

МУП прославио крсну славу Светог Архангела Михаила

| Бања Лука | Четвртак, 21. новембар 2019.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославило је данас крсну славу Светог Архангела Михаила, којом приликом је Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем освештао Спомен цркве Светог Архангела Михаила, а након тога је служена и Света архијерејска литургија и парастос погинулим припадницима МУП-а Републике Српске.
        Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изразио је задовољство што је данас освештан Храм Светог Архангела Михаила, поводом истоимене крсне славе МУП-а, те је додао да је он посвећен свим погинулим јунацима у протеклом рату. Он је навео да је ово јединствен храм у православном свијету, јер су у њему, поред икона, уклесана имена и презимена свих погинулих припадника МУП-а.
       Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је важно да институције Републике Српске раде свој посао и обезбјеђују све потребне услове за рад припадника Министарства унутрашњих послова.
        Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је крсну славу свим припадницима Министарства, те поручио да Република Српска рачуна на МУП као на стуб своје државности и безбједности грађана.
      Освештању Спомен-цркве присуствовали су и директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум, министри у Влади, посланици у Народној скупштин, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, као и бројни припадници МУП-а Српске, представници полиција Србије, Македоније и Црне Горе.