Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За три дана 225 возача санкционисано због непосједовања зимске опреме

| Градишка | Петак, 22. новембар 2019.

      Полицијска управа Градишка, у временском периоду од 18.-20.11.2019. године, реализовала је  планирану акцију''Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила и техничку исправности моторних возила''.
      Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, укупно су контролисали 500 возила, којом приликом су санкционисана 284 возача.
      
Од укупног броја санкционисаних возача, 225 возача санкционисано је због непосједовања зимске опреме,  23 возача санкционисана су због остале техничке неисправности возила, а 36 возача санкционисана су по осталим основама.
      
Полицијска управа Градишка, још једном подсјећа све возаче моторних возила, да је Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини прописано, да учесници у саобраћају,  у периоду од  15. новембра текуће године до 15. априла наредне године, без обзира на временске услове, на својим моторним возилима морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити без обзира на временске услове. 
     
Такође, апелујемо на све возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилом како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају.