Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За три дана евидентирано 358 прекршаја

| Зворник | Петак, 22. новембар 2019.

   
    Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, у периоду од 18. до 20. новембра 2019. године, реализовали су регионалну акцију „Појас, сигурносне сједалице за дјецу и мобилни телефон“, приликом које су евидентирали 358 почињених прекршаја.
     
Од тог броја, због некоришћења безбједносног појаса, полицијски службеници су санкционисали 117 учесника у саобраћају, док су због непрописног коришћења мобилног телефона у возилу санкционисали 20 учесника. Због непосједовања или некоришћења сигурносне сједалице за дјецу санкционисан је 131 учесник, док су евидентирана четири прекршаја због превожења дјеце млађе од 12 година на предњем сједишту возила. Такође, током акције евидентирано је и 86 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.
      
Полицијски службеници ће и у наредном периоду наставити са предузимањем појачаних активности с циљем побољшања безбједности свих учесника у саобраћају. Полицијска управа Зворник апелује насве учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају
.