Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници током викенда предузели појачане активности по свим сегментима безбједности

| Зворник | Понедељак, 25. новембар 2019.


      Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, током протеклог викенда, предузели су појачане активности са циљем спречавања и откривања кривичних дјела, прекршаја и свих других недозвољених радњи, које су резултирале проналаском одређене количине опојне дроге, проналаском отуђеног возила и санкционисањем учесника у саобраћају под дејством алкохола.
      Наиме, полицијски службеници су приликом спровођења оперативно-тактичке радње рације, у угоститељском објекту у Доњој Пилици, град Зворник, пронашли два пвц паковања у којима се налазила  материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, због чега ће против лица Д.С. из Зворника, бити предузете одговарајуће законом прописане мјере и радње у циљу санкционисања прекршаја из области злоупотребе опојних дрога. Том приликом, у возилу испред угоститељског објекта, полицијски службеници су пронашли 35 грама материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, због чега је лишено слободе лице Б.С. из Зворника, против којег ће бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву за кривично дјело
„Неовлашћена производња и промет опојних дрога“.
      
Полицијски службеници су током викенда, приликом контроле учесника у саобраћају, три лица лишили слободе и задржали до истрежњења или опоравка, код којих је утврђено присуство алкохола у организму преко 1,50
g/kg или су одбили да се подвргну алкотестирању.
      Подсјећамо, полицијски службеници су на подручју општине Шековићи, током спровођења мјера и радњи из своје надлежности, затекли и лишили слободе лице Н.Л. из Осмака, које се сумњичи да је исту ноћ отуђило путнички аутомобил на подручју Осмака. Према осумњиченом слиједе даље активности у циљу документовања кривичног дјела „Оштећење и одузимање туђе ствари“.
      
Полицијски службеници ове Управе ће и у наредном периоду наставити са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине.