Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда појачане контроле учесника у саобраћају

| Приједор | Понедељак, 25. новембар 2019.

        Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, у временском периоду од  22.11. до 25.11.2019. године, реализовали су акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на брзину кретања моторних возила и присуство алкохола у организму. Током акције укупно је контролисано 309 возача а прекршајне санкције изречене су за 185 возача или 59,9%.
       
Приликом контроле психофизичког стања возача са акцентом на спречавање учествовања у саобраћају под дејством алкохола санкционисана су 34 возача, од којих је шест задржано лишењем слободе у полицијским станицама до 12 часова, због утврђене концентрације алкохола у организму преко 1,50 g/kg.
      
Због прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања санкционисан је 151 возач од којих 14 због прекорачења дозвољене брзине кретања преко 30 km/h.Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике, да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе а посебан акценат стављамо на пјешаке и њихово безбједно кретање коловозом.
        Потребно је да додатну пажњу посвете видљивости односно да ноћу и у вријеме смањене видљивости, приликом кретања ван насеља, користе свјетлоодбојне прслуке
као и да се
не крећу коловозом под утицајем алкохола.                 
   
Полицијски службеници Полицијске управе Приједор и у наредном периоду наставиће са континуираним активностима усмјереним на контролу ових али и осталих прекршаја у области безбједности саобраћаја.