Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У претресима пронађено оружје и муниција

| Градишка | Уторак, 26. новембар 2019.

   Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 25.11.2019. године, дошли су до оперативних сазнања да је на друштвеним мрежама објављен видео снимак на којем је видљиво да лице М.Л. из Градишке, у непосредној близини угоститељског објекта у Улици Петра Пеције, град Градишка, пуца из ватреног оружја.
       
На основу наредбе Основног суда Градишка, извршен је претрес куће, пратећих и угоститељских објеката, на више локација које користи лице М.Л. као и пловног објекта које користи М.Л. а власништво Б.М. држављанин Републике Србије, којом приликом је пронађено оружје и више комада муниције. 
       
Извршеним увиђајем на лицу мјеста пуцања из пиштоља, у Улици Петра Пеције, град Градишка, пронађено је више комада чаура.
      
Такође, истог дана, око 20,00 часова, полицијски службеници су због сумње да је починио кривично дјело ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ лишили слободе лице Љ.Б. из Градишке, док је лице М.Л. тренутно недоступно полицијским службеницима, те се на његовом проналаску предузимају интензивне мјере и радње.
     
О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Луке, под чијим надзором се предузимају све даље мјере и радње, а по комплетирању предмета против лица М.Л., Б.М. и Љ.Б. слиједи подношење извјештаја надлежном тужилаштву за почињено кривично дјело  ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.