Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град у октобру мјесецу 2019. године стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Уторак, 26. новембар 2019.

       У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 26.11.2019. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец октобар 2019. године. Конференцији су присуствовали замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољићи начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
     
Уводним излагањем, присутнима се обратио замјеник начелника Полицијске управе Мркоњић Град Бранислав Караулац који је истакао да у октобру мјесецу 2019. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава, каони кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.  
Замјеник начелника је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 12 кривичних дјела, мање за 7 кривична дјела или 36,8% у односу на исти период претходне године. Евидентирано је 10 кривичних дјела општег криминалитета и 2 кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја.  Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела је 91,66%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 75%.
У октобру мјесецу 2019. године евидентирано је 11 случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за 2или 15,4% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентираноје12 прекршаја, мање за 5 прекршај или 29,4%.
Што се тиче безбједности саобраћаја, замјеник начелника је истакао да је евидентирано 25 саобраћајних незгода, мање за 8 незгода или 24,2%. Евидентирано је 6 саобраћајних незгода са настрадалим лицима и све су са лакше повријеђеним лицима. Није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим и тешко повријеђеним ливима.
Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено   113 (65) возача, више за 48 возача у односу на исти период претходне године, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 104 (59) возача, 7 (3) због вожње прије стицања права на управљање моторним возилом и 2 (3) из осталих разлога. Такође, из саобраћаја је искључено 40 (18)  возила, више за 22 возила у односу на упоредни период, од чега 4 (3) због техничке неисправности, 16 (12) због истека регистрације преко 30 дана и 20 (3) из осталих разлога.