Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Уторак, 26. новембар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина  у периоду од 21.11. до 24.11.2019. године, реализовали су  акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.
      
Током наведене акције, на подручју ПУ Бијељина , укупно је контролисан 483 учесник у саобраћају, од чега је 156 подвргунуто алкотестирању или 32%. Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 59 возача.Два возача  лишенасу слободе  због одбијања да се подвргну алкотестирању, док је један возач искључен из саобраћаја због одбијања да се подвргне тесту на опојне дроге.
      У концентрацији од 0,01 до 0,30g/kg алкохола у организму затечено је и санкционисан један возача,од 0,31g/kg до 0,80g/kg  затечено је и санкционисано 34 возача,  од 0,81g/kg до 1,5g/kg 19 возача  и преко 1,5g/kg три возача који су и  лишени  слободе задржавањем.
     
    Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за присуство алкохола у организмуали и осталих прекршаја из области безбједности саобраћаја, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.