Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акција „Дрина“

| Фоча | Понедељак, 02. децембар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Фоча у сарадњи са полицијским службеницима Управе за организовани и тешки криминалитет , под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, 30.11.2019. године, реализовали су акцију кодног назива „Дрина“, која је вођена са циљем  откривања и документовања кривичног дјела „Недозвољена трговина“.
    
Наиме, на основу прикупљених оперативних сазнања, полицијски службеници Полицијске управе Фоча 30.11.2019. године у 20,30 часова у мјесту Табаци, општина Фоча,  плански су зауставили и контролисали ПМВ „Wolsvagen Caddy“ којим је управљао лице Б.Љ., а које је било у пратњи ТМВ „Renault masterкојим је управљао Б.Н. Том приликом је прегледом  наведених возила  у ТМВ „Renault master“ примјећена већа количина цигарета различитих врста.
     
Лица Б.Љ. и Б.Н. оба из Фоче лишена су  слободе због основа сумње да су извршили кривичнодјело Недозвољена трговина, док је на основу наредбе Основног суда у Фочи  дана 01.12.2019. године извршен претрес наведених возила којом приликом је пронађено и одузето  172 картона (односно 8600 боксова или 86.000 комада паклица) цигарета различите врсте.
      
О свим околностима везаним за поступање у наведеној акцији, обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног  тужилаштва Требиње који је наложио да се након завршене криминалистичке обраде осумњичени отпусте на слободу, а да се против њих у редовној процедури достави извјештај.