Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана изреченo 27 заштитиних мјера забране управљања моторним возилом

| Добој | Уторак, 03. децембар 2019.

      У циљу побољшања укупног стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управеДобој су у дане 29. и 30.11.2019. године, на подручју које оперативно покрива  Полицијска управа Добој, реализовали регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену контролу алкохолисности свих учесника у саобраћају и на контролу брзине кретања возила.
    
Током наведене акције, укупно су контролисана  603 учесника у саобраћају приликом чега су  алкотестирана 323. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена  и санкционисана 52 возача, од којих су четири лишена слободе.  Три возача су тестирана на присуство опојних дрога или психоакивних лијекова у организму, док су два одбила тестирање.
     
У наведеном периоду, 160 возача je прекорачилo брзину кретања, приликом чега је истима изреченo 27 заштитиних мјера забране управљања  моторним возилом.
      
Апелујемо на возаче моторних возила да поштују саобраћајна правила и прописе, да вожњу прилагоде условима и стању пута, као и временским приликама, те да никада не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола.