Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Обиљежавање Међународног мјесеца борбе против болести зависности на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Уторак, 03. децембар 2019.

      Поводом обиљежавања Међународног мјесеца борбе против болести зависности, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су данас, у улици Светог Саве у Зворнику, вршили подјелу летака под називом Само је породица прави избор!“.
    
На промотивном материјалу, између осталог, приказани су корисни савјети који ће помоћи родитељима да препознају понашање дјетета, односно да идентификују прве симптоме који би указали на евентуално конзумирање опојних дрога.
     Предузимајући активности на спречавању, откривању и документовању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, на подручју ПУЗворнику току 10 мјесеци текуће године,полицијски службеници су евидентирали 138 случајева злоупотребе опојних дрога, од чега је евидентирано 26 кривичних дјела и 112 прекршаја из ове области.  
     
У истом периоду, полицијски службеници ПУ Зворник су одузели око 155 грама опојне дроге марихуана, 137 стабљика опојне дроге канабис, 183 комада медицинске дроге и одређене количине опојних дрога хероин и амфетамин.
     
Полицијски службеници свих организационих јединица на подручју ове Управе ће и у наредном периоду наставити са превентивним активностима поводом обиљежавања Међународног мјесеца борбе против болести зависности.
    
Овом приликом апелујемо на све грађане али и на институције да се укључе у активности спречавања злоупотребе опојних дрога, како би прије свега заштитили дјецу али и остале грађане од болести зависности.