Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Кривичним дјелима оштетили Буџет РС за износ од око пола милиона марака

| Бања Лука | Четвртак, 05. децембар 2019.

    
      Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука слободе су лишили лица иницијала Б.М. и М.Ч. због постојања основа сумње да су починили кривична дјела „Оштећење повјерилаца“, „Незаконито поступање у привредном пословању“, „Повреда обавеза вођења трговачких и половних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или унуштавње“.
    
Наведена лица се сумњиче да су у мјесецу августу ове године, знајући да су блокирани рачуни акционарског друштва из Бања Луке од стране повјерилаца, закључили уговор о пословној сарадњи са друштвом ограничене одговорности из Бања Луке, након чега су издавали пословне просторе, а новац од закупнине су уплаћивали на рачун друштва ограничене одговорности, а по налогу Б.М. На тај начин, осумњичена лица су оштетили Буџет Републике Српске за износ од око 559.940,00КМ.
    
Лице Б.М. се сумњичи и да је у октобру ове године у Бања Луци, као одговорно лице акционарског друштва из Бања Луке закључио предуговор о закупу пословног простора са физичким лицем из Бања Луке, гдје је од стране физичког лица на пословном простору изграђен хостел, а што није евидентирано у књиговодственим евиденцијама наведеног акционарског друштва из Бања Луке.
    
У току је криминалистичка обрада лица лишених слобде, а након документовања предмета, против њих ће бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима.
     
О свему наведеном је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.