Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Свечано промовисана 322 кадета 20. класе Полицијске академије

| Бања Лука | Петак, 06. децембар 2019.

Свечана промоција 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржана је данас у Центру за обуку у Центру за обуку, а присуствовали су јој предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Рерпублике Српске Драган Лукач и директор полиције Дарко Ћулум.
      Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће 322 млада полицајца која су завршила школовање и обуку на Полицијској академији, наредне седмице бити распоређена широм Републике Српске, да раде полицијске послове и брину о безбједности Републике и њених грађана.
     
Предсједница Жељка Цвијановић честитала је младим полицијским службеницима успјешно завршену обуку и изразила задовољство да се Република Српска сваке године може похвалити новим достигнућима. Она је навела да бити полицајац не значи само имати радно мјесто, него носити униформу са обиљежјима Републике Српске и у сваком моменту бити свјестан изазова, али и части, поноса и патриотизма.
    
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су млади полицајци стуб будуће безбједности Републике Српске и истакао да Републике Српска из године у годину има све већи број кадета чиме се кадровски јача МУП и подмлађује његов састав младим и школованим људима.
    
Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да је да су кадети током 13 и по мјесеци обуке по савременом наставном плану и програму савладали су теоријску и практичну наставу, те стекли знања и вјештине неопходне за обављање полицијског посла.
     
Одлуком министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача за постигнуте резултате у учењу и владању награђени су Обрад Вуковић, Слађана Томовић и Данка Јовановић који су имали просјечну оцјену пет.
    
Најбољи кадет 20. класе Обрад Вуковић рекао је да за њега представља част његов будући позив полицијског службеника. Три најбоља кадета имаће прилику да изаберу организациону јединицу Министарства у коју ће бити распоређени.