Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Aкцијом „Битола“ расвјетљено 20 кривичних дјела

| Бања Лука | Субота, 07. децембар 2019.

 Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, у сарадњи са Полицијском управом Градишка и Трећом полицијском управом Кантона Сарајево спровели су оперативну акцију кодног назива „Битола“ у оквиру које је слободе лишено лице А.Б.  због постојања основа сумње да је починио 20 кривичних дјела Тешка крађа на подручју Града Бања Лука.
 
       Наиме, лице А.Б се сумњичи да је од септембра 2017. па до новембра 2019 године извршио двадесет кривичних дјела „Тешка крађа“ на подручју града Бања Лука. Извршен је претрес стана у Кантону Сарајево који је осумњичени користио, те су том приликом пронађени и одузети предмети који потичу из кривичног дјела, златни накит, сатови, провалнички алат, прилагођени кључеви, специјалне фолије Ломачи, цилиндричне браве као и други предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелима. Материјална штетa причињена овим кривичним дјелима износи око 105.215,00КМ.
        
У овим активностим извршена је и криминалистичка обрада над лицима Љ.И. и Е.А.
      
Лице А.Б. је након криманалистичке обраде спроведен у Службу за послове са странцима, теренски Центар Бања Лука, јер исти у законском року није пријавио мјесто боравка у Босни и Херцеговини.
       
Акција је спроведена под надзором Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а по наредбама Општинског суда у Сарајеву.
         Против лица А.Б. након комплетирања и документовања, биће достављен Извјештај ОЈТ Бања Лука о почињеним кривичним дјелима.
        
Одређене активности у оквиру ове акције су и даље у току.