Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника расвијетљено кривично дјело ,,Превара“

| Градишка | Понедељак, 09. децембар 2019.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Србац, идентификовали су и лишили слободе лице Н.А. из Вукосавља, за које постоји сумња да је починило кривично  дјело ,,Превара“.

Наиме, Полицијској станици Србац, 08.12.2019. године око 12,40 часова, оштећени је пријавио да су му истог дана, на кућну адресу дошла два непозната лица, те од истог купили запрежна кола, а за која су му требала исплатити новчани износ од 150,00 КМ,  а исплатили су новчани износ од 150,00 динара, те су се удаљила у непознатом правцу.

Брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника, истог дана око 15,00 часова, идентификован је и лишен слободе  Н.А. из Вукосавља, за које постоји сумња да је извршио кривично дјело „Превара“. Током испитивања, од осумњиченог су одузете предметне ствари, те су враћене власнику.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се по комплетирању и документовању предмете подносе извјештај за почињено кривично дјело.

Полицијска управа Градишка апелује на све грађане да се заштите од оваквих или сличних кривичних дјела, те да, уколико, примјете лица за која се сумња да се баве било којим видом преваре, одмах обавијесте најближу полицијску станицу позивом на број телефона 122.