Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Не постоји безопасна пиротехника

| Добој | Сриједа, 25. децембар 2019.

   
       Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, данас 25.12.2019. године, одржали су предавање у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Добоју,  на тему „Не постоји безопасна пиротехника“.
     
Током предавања ученици су упознати о врстама пиротехничких средстава која су дозвољена за употребу, могућим посљедицама које настају усљед неправилног руковања пиротехничким средствима, мјестима на којима је забрањена употреба пиротехничких средстава, као и о одредбама закона који санкционишу недозвољену употребу пиротехничких средстава.
    
У обраћању медијима инспектор у Сектору полиције Полицијске управе Добој Дамјан Трифуновић изјавио је да током прошле године на подручју ПУ Добој није било евидентираних повреда које су настале усљед употребе пиротехничких средстава, чему су допринијела и превентивна предавања за ученике, те појачана контрола локација на којима се продају пиротехничка средства, која се реализује у сарадњи са надлежним инспекцијским органима.
     
Такође, овом приликом скренуо ја пажњу  да нема безбједне пиротехнике и да свако нестручно руковање може узроковати повреде код онога ко их употребљава, као и лица у његовој близини.
     
Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1 наведене активности спровели су са циљем упознавања ученика о опасностима и пољедицама које могу настати употребом пиротехничких средстава, а чија је употреба нарочито изражена у периоду обиљежавања новогодишњих и божићних празника.