Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања о пиротехничким средствима

| Приједор | Сриједа, 25. децембар 2019.

    На подручју Полицијске управе Приједор од 15.10.2019. до 15.01.2020. године, полицијски службеници предузимају низ активности предвиђених акцијом под називом „Петарде нису играчке“ а све с циљем да се предстојећи новогодишњи и вјерски празници обиљеже у безбједном окружењу, мирно и на достојанствен начин.
    
С обзиром да се у периоду празника може очекивати повећана употреба пиротехничких средстава и незаконита употреба ватреног оружја полицијски службеници спроводе и низ активности на сузбијању незаконитих појава из ове области.
      
У склопу наведене акције полицијски службеници ове Управе започели су са реализацијом едукативних предавања за ученике основнихи средњих школа, а која су данас, одржана у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ из Приједора  и „Вук Караџић“ из Новог Града. Током ових превентивних активности ученици су упознати са врстама пиротехничких средстава, опасностима и посљедицама које могу наступити њиховом неправилном употребом као и о могућим санкцијама.
     
Полицијска управа Приједор ће и у наредном периоду наставити са едукативним предавањима у основним и средњим школама, а заједно са надлежним инспекцијским органима вршиће појачане активности на спречавању неовлаштене продаје пиротехничких средстава.
     
Oвом приликом апелујемо на грађане, да се током предстојећих празника суздрже од незаконите употребе ватреног оружја и пиротехничких средстава, те упозоравамо на опасности и посљедице које могу да проузрокују као и на законом предвиђене санкције
а све с циљем да предстојећи празници протекну у миру и без нежељених посљедица.