Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Делегација МУП-а Српске на пријему код предсједнице Републике Српске поводом 9. јануара - Дана Републике

| Бања Лука | Петак, 27. децембар 2019.

Делегација Министарства унутрашњих послова Републике Српске присуствовала је данас пријему који је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила поводом 9. јануара - Дана Републике за представнике законодавне и извршне власти, правосудних органа, борачких организација и академске заједнице.

Предсједница Цвијановић је рекла да је Српска стабилна и да институције раде у интересу грађана, нагласивши да без заједништва неће бити добрих резултата.

Она је такође додала да је приоритет очување мира, без којег нема стабилног напретка и правог рада институција, те да нема мјеста непоштовању институција Српске за чију одбрану су током одбрамбено-отаџбинског рата многи дали животе.

Предсједница је навела да ће у БиХ и даље постојати многи изазови и пријетње, али да Српска мора да се прилагоди и на њих спремно одговори.

Пријему су присуствовале делегације Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске, Владе Српске, представници Републике у заједничким органима БиХ и Савјету министара, затим представници Уставног суда и правосудних органа Републике Српске, Министарства одбране у Савјету министара из реда српског народа, Академије наука и умјетности, организација и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, политичких партија и Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".

Поред предсједнице Цвијановић, која је домаћин, на пријему су били српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Српске Радован Вишковић.
Овом приликом предсједница је честитала званицама и грађанима предстојеће празнике.