Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ПРЕГЛЕД БЕЗБЈЕДНОСНИХ ДОГАЂАЈА

| Бања Лука | Сриједа, 01. јануар 2020.


Министарство унутрашњих послова Републике Српске евидентирало је у новогодишњој ноћи у периоду од 20,00 часова дана 31.12.2019. године до 07,00 часова дана 01.01.2020. године:
-         11 кривичних дјела, од чега 1 крађа (члан 224), 1 тешка крађа (члан 226), те 7 осталих КД
-         14 нарушавања јавног реда и мира, од чега су 6 туче и физички напад, 1 вријеђање, 2 ометања државних органа у вршењу јавних функија и 5 осталих прекршаја
-         12 саобраћајних незгода (2 лица лакше повријеђена, у 10 СН материјална штета)
 На подручју ПУ Бања Лука:
-КД Тјелесна повреда и КД Крађа.
-ПС Б.Лука Центар запримила пријаву да се у Ул. Јеврејска код угоститетељског објекта  налази повријеђено лице. Полицијски службеници су на лицу мјеста затекли повријеђене М.С. из Бања Луке и П.О. из Лакташа који су изјавили да су  непосредно прије пријаве физички нападнити од старне НН лица. По тренутним сазнањима од стране НН лица почињен је прекршај из члана 12 ЗоЈРМ, а слиједи утврђивање  да ли у овом догађају има елемената КД.
 
На подручју ПУ Источно Сарајево
-КД Изазивање опште опасности и КД Насиље у породици или породичној заједници.
На подручју ПУ Приједор:
-КД  Напад на службено лице и КД Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, те по једно КД Тјелесна повреда и Насиље у породици или породичној заједници.
-Око 01,00 часова у Приједору, испред угоститељског објекта,полицијски службеници ПС Приједор 1 чули су вику и галаму, а приликом контроле УО, лице Р.П.  је физички напао полицијске службенике на начин да је главом ударио једног полицијског службеника, а затим другог полицијског службеника, чиме је почињено КД  Напад на службено лице у вршењу службене дужности.
 
На подручју ПУ Градишка:
-Полицијски службеници ПС Градишка су претресом стана, М.С. у Градишци, пронашли и одузели 164,82 гр суве биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану и 19,96 гр бијеле материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид. Лице лишено слободе.
На подручју ПУ Мркоњић Град регистровано једно КД Тешка крађа.
На подручју ПУ Фоча:         
-У Вишеграду око 01,45 часова приликом интервенције полицијских службеника ПС Вишеград на нарушавање јавног реда и мира, лице Н.Ш. је шаком ударио полицијског службеника у предјелу главе, а потом док га је полицијски  службеник уз употребу физичке снаге савладавао.Исти је лишен слободе. Због постојања основа сумње да је горе именовани починио КД Напад на службено лице у вршењу службене дужности, следи  Извјештај надлежном тужилаштву.