Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због напада на полицијске службенике

| Бања Лука | Четвртак, 02. јануар 2020.

      Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 01.01.2020. године у 22,40 слободе су лишили лице иницијала С.Р. због основа сумње да је починио кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене радње“.
     
Наиме, полицијски службеници надлежне полицијске станице Полицијске управе Бања Лука зауставили су и контролисали возило којим је управљао С.Р. те након извршене контроле и алкотестирања, истом је саопштено да је лишен слободе због вожње под утицајем алкохола, након чега је исти је одбио законито издато наређење полицијских службеника на начин да је сјео у своје возило, дао се у бјег, те наглим стартовањем истог напао полицијског службеника, ударајући га вратима возила, те возилом кренуо према другом полицијском службеника у намјери да им угрози животе. Такође, приликом наведене радње исти је угрозио живот пјешака који су се затекли у близини наведеног догађаја. Истом радњом С.Р. је угрозио и друге учеснике у саобраћају.
     
У циљу заштите свог живота и живота других лица полицисјки службеник је употријебио ватрено оружје према возилу.
      
Приликом наведеног догађаја полицијски службеник је задобио тјелесне повреде, те му је на УКЦ РС указана љекарска помоћ, а лице С.Р. је непосредно након бјега лишен слободе у близини лица мјеста.
     
У току је криминалистичка обрада над лицем.
     
О наведеном је обавјештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који се изјаснио да се ради о горе наведеном кривичном дјелу, те да полицијски службеници предузму све неопходне мјере и радње у циљу документовања кривичног дјела.