Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

За седам дана у саобраћајним незгодама два лица смртно страдала

| Приједор | Сриједа, 08. јануар 2020.

      Полицијска управa Приједор поводом новогодишњих и божићних празника на оперативном подручју реализујевише акцијa појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила и  контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога и лијекова. У временском периоду од 04.01. до 12.01.2020. године, врши се контрола учесника у саобраћају аутоматским мјерењем прекорачења прописане брзине кретања помоћу радарског система „“Gatso“ тзв.“пресретач“ а до сада су директном контролом санкционисана 52 возача.
     
На подручју ове Управе од 04.12.2019. до 14.01.2020. године, врши се контрола учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине помоћу „Dual“ радарског система односно без заустављања од стране полицијских службеника.
     
Такође у временском периоду од 01.01. до 05.01.2020. године, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога и лијекова. Приликом контроле психофизичког стања возача, 57 возача искључено је из саобраћаја док је  према шест возача примјењена мјера задржавања у полицијским станицама у трајању до 12 часова. Изречене су 22 заштитне мјере забране управљања моторним возилом у трајању од 28 мјесеци.
    
На подручју Полицијске управе у периоду од 01.01. до 08.01.2020. године и поред провођења планских појачаних мјера и активности евидентиранe су укупно 24 саобраћајне незгоде у којима су два лица смртно страдала.
    
Полицијска управа Приједор наставиће са провођењем планских активности у циљу стабилизације стања безбједности саобраћаја те апелујемо на све учеснике да поштују саобраћајна правила и прописе, вожњу прилагоде условима и стању на путу, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.