Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током празника одузето ватрено оружје

| Приједор | Петак, 10. јануар 2020.

     Полицијски службеници Полицијске управе Приједор приликом предузимања појачаних активностиповодом новогодишњих и божићних празника у временском периоду од 31.12.2019. до 08.01.2020. године, због почињених кривичних дјела привремено су одузели одређену количину војног наоружања чије држање је грађанима забрањено, као и ватреног оружја за личну безбједност.
     
Полицијски службеници ПС Козарска Дубица, 31.12.2019. године у Козарској Дубици у унутрашњости угоститељског објекта од лица Г.Ј. из Козарске Дубице привремено су одузели аутоматску пушку М70 због почињеног кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
     
У мјесту Козарац због постојања сумње да је извршио кривичног дјела „Тјелесна повреда“ дана 01.01.2020. године од лица А.М. из Приједора привремено су одузета два пиштоља.
     
Дана 03.01.2020. године у Козарској Дубици приликом претреса стамбеног објекта које користи лице Р.Ђ. из Козарске Дубице пронађена је и привремено одузета пушка М-48 и аутоматска пушка М70 чиме је починио кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
     
Полицијски службеници ПС Омарска дана 05.01.2020. године, у Омарској, у унутрашњости угоститељског објекта од лица Д.В. из Приједора привремено су одузели аутоматску пушку „Калашњиков“ због  почињеног кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
     
Након документовања  и комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Приједор, против лица биће достављени извјештаји за напријед наведена кривична дјела.