Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане активности полиције поводом почетка другог полугодишта школске 2019/2020. године

| Зворник | Петак, 17. јануар 2020.

      Имајући у виду да се ближи почетак другог полугодишта школске 2019/2020.године,полицијски службеници организационих јединица на подручју Полицијске управе Зворник започели су превентивне активности са циљем побољшања свеукупне безбједности ученика.
     
С обзиром да се у наредном периоду очекује повећано присуство дјеце на улицама, како у зонама школа тако и на трасама кретања, полицијски службеници предузеће низ превентивних активности са циљем подизања свјести возача да опрезно возе и смање брзину кретања возила, те поштују саобраћајне прописе, а све са циљем заштите најмлађих учесника у саобраћају. Такође, полицијски службеници ће наставити са реализацијом едукативних предавања у основним школама на подручју ове Управе, чији је циљ едукација ученика о основним саобраћајним правилима.
     
Полицијски службеници Полицијске управе Зворник ће појачано вршити контролу саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак, санкционисаће непрописно паркирана возила у зонама школа, посебно у зонама пјешачких прелаза, као и остале прекршаје који могу да угрозе безбјeдност учесника у саобраћају.
      Полицијска управаЗворник апелује на возаче да возе крајње опрезно, нарочито у близини школских објеката, како не би дошло до нежељених посљедица.