Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

113 учесника у саобраћају санкционисано због непрописног паркирања

| Градишка | Петак, 24. јануар 2020.

      Полицијска управа Градишка, 21.01. и 23.01.2020. године, реализовала је акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу непрописно паркираних моторних возила и контролу теретних возила која врше доставу робе.
    
Током наведене акције, на подручју Града Градишка, 113 возача је санкционисано због непрописног паркирања моторних возила, 60 возача је санкционисано због непоштовања саобраћајног знака забрана кретања теретних возила на подручју града, 9 возача је санкционисано због техничке неисправности и 8 возача због осталих прекршаја.
     
За непрописно паркирање моторних возила и непоштовање саобраћајног знака забрана кретања теретних возила на подручју града, према Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима Босне и Херцеговине, изриче се новчана казна од 40 КМ.
       
Полицијска управа Градишка апелује
на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, да не паркирају своја возила на непрописним мјестима и да поштују саобраћајни знак забране кретања теретних возила на подручју града, јер ће полицијски службеници и у наредном периоду наставити са предузимањем појачаних активности са циљем побољшања безбједности учесника у саобраћају.