Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Број „122“ у служби грађана двадесет четири часа

| Бијељина | Понедељак, 27. јануар 2020.

      Полицијска управа Бијељина, подсјећа грађане  на бесплатан број телефона 122“' и да је то број за хитне случајеве на који полицијски службеници запримају пријаве и у скаду са запримљеном информацијом поступају.
     Битно је да грађани знају да уколико су оштећени прекршајем или су жртве извршења кривичног дјела, очевици тј. свједоци догађаја којим се угрожава туђа лична безбједност или имовина, да је позив на број 122 бесплатан и представља број за брзу координацију и правовремену интервенцију полиције и активан је двадесет четири часа константним дежурством полицијских службеника.
     Позив на број „122поред тога што је бесплатан, може бити и анониман не морате се представљати.
     Да би полицијски службеници правовремено реаговали битно је да грађани приликом позива на бесплатан број телефона доставе тачне и прецизне податке и одговоре на питања полицијског службеника који заприма пријаву.
      Поред грађана који број 122 позивају из потребе, свакодневно постоје и позиви оних грађана који наведени број за хитне случајеве позивају из разлога који не спадају у надлежност полиције. Ову прилику користимо да аплеујемо на грађане да не злоупотребљавају и не заузимају линију, јер тиме онемогућавају правовремену реакцију и пружање помоћи и услуга грађанима којима је то заиста потребно.