Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осам лица лишено слободе у акцији „Ескорт 2“

| Бања Лука | Уторак, 28. јануар 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука проводи оперативну акцију кодног назива ”Ескорт 2” која је усмјерена на лишење слободе групе која се бавила кривичним дјелима организованог криминала на подручју Бањалучке и Добојске регије.

Акцију проводе полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука и Управе за организовани и тешки криминалитет, у сарадњи са Полицијском управом Добој, а у досадашњим активностима слободе је лишено осам лица иницијала Н.С., Д.Л., Б.Ћ., С.Ш., А.Ш., С.М., Н.Н., и С.П. због постојања основа сумње да су починили кривична дјела „Недозвољена производња и промет опојних дрога“, „Омогућавање уживања опојних дрога“, „Изнуда“, „Зеленаштво“, „Изазивање опште опасности“ и „Угрожавање сигурности“.

Извршен је на шест локација на подручју Града Бања Лука и један претрес на подручју Града Добоја и том приликом је пронађено и одузето:1.113 грама непознате прашкасте материје, одређена количина опојне дроге кокаин, хемијске супстанце и препарати забрањени за употребу са сприцама и иглама за кориштење, 4.000 КМ, три лаптопа, оригиналан важећи дупи пасош на име С.Ш., мобилни телефони и др.

У току је обрада лица лишених слободе.