Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована појачана контрола учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Уторак, 28. јануар 2020.

На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 24. до 26. јануара 2020. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 254 учесника у саобраћају, од којих је 65 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 230 учесника je подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 20 возача утврђено присуство алкохола у организму.

Три возача су лишена слободе и задржана до истрежњења или опоравка, код којих је утврђено присуство преко 1,5 g/kg алкохола у организму. Такође, два учесника су санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, који су одбили да се подвргну тестирању. Поред тога, евидентирана су и 43 остала прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју ПУ Зворник, сличне акције биће проведене и у наредном периоду.

Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.