Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Појачаним активностима полиције у јануару број смртно страдалих лица у саобраћају сведен на нулу

| Добој | Уторак, 04. фебруар 2020.

     У циљу побољшања стања безбједности у области саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Добој предузимајући превентивне и репресивне активности на подручју територије које оперативно покривају, током мјесеца јануара 2020. године, провели су низ регионалних акција усмјерих на контролу алкохолисаности возача, акције однос возач-пјешак и непрописно заустављених и паркираних возила, те акцију усмјерену на контролу брзине кретања возила, што је резултовало и довело до знатног смањења броја саобраћајних незгода са посљедицама по лица, док је број смртно страдалих   у саобраћају сведен на нулу.
    
Током мјесеца фебруара текуће године, на подручју ПУ Добој контрола крзине кретања возила вршиће се ручним ласерским уређајем за мјерење брзине
 „Tru cam“, „Dual“ радаром и пресретачем,  који је на нашем подручју од почетка овог мјесеца. 
      
Такође, у наредном пероду вршиће се и појачана контрола саобраћаја која се односи на контролу возача који управљају возилом под дејством алкохола или опојних дрога.
      
Током претходне године на подручју наше Управе из саобраћаја је искључено 3.386 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 237 возача који су управљали возилом под дејством опојних дрога.
      
Полицијска управа Добој апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе те да вожњу не започињу и не управљају возилом под дејством алкохолa.
     
Полицијски службеници ће и у наредном периоду наставити са предузимањем појачаних активности у циљу одржавања повољног стања безбједности.