Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лица затечена у незаконитом риболову

| Мркоњић Град | Понедељак, 10. фебруар 2020.

    
  Полицијским службеницима Полицијске станице Шипово, 09.02.2020. године, пријављено је да у мјесту Ступна, општина Шипово, на ријеци Пливи непозната лица врше риболов иако је тренутно на снази забрана риболова.
   
Полицијски службеници Полицијске станице Шипово поступили су по запримљеној пријави, те изласком на лице мјеста затекли и идентификовали лица Р.Љ. из Мркоњић Града и Л.Е. из Илиџе како врше незаконит риболов. Од наведених лица привремено су одузета средства за риболов која ће послужити као доказ у кривичном поступку.
  
О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Незаконит риболов“.
     
Подсјећамо да су полицијски службеници Полицијске станице Шипово у протекла два мјесеца поднијели надлежном тужилаштву три извјештаја о почињеном кривичном дјелу „Незаконит риболов“, у вези незаконитог риболова на ријеци Пливи, у општини Шипово.