Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Обиљежен Међународни дан безбједног интернета кроз едукативна предавања и одлуком о формирању стручног Тима за сузбијање насиља над дјецом

| Фоча | Уторак, 11. фебруар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су 10. и 11.02.2020. године у Основној школи „Свети Сава“ и „Веселин Маслеша“ одржали едукативна предавања за ученике и родитеље, на тему „Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа“.

Наведено предавање је одржано као наставак активности на превенцији малољетничке делинквенције, односно као једна од превентивних активности која се континуирано спроводи од стране полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а све у вези обиљежавања 7. фебруара –Међународни дан безбједног интернета.

На предавању су дјеци на прилагођен начин објашњени сви ризици понашања на друштвеним мрежама, начин како се исте требају употребљавати као и које последице и безбједносни ризици могу настати уколико се неправилно употребљава интернет.

Полицијски службеници су у превентивним предавања око безбједног начина коришћења интернета реализовали и у Вишеграду, Чајничу и Рудом, са циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције.

Поред едукативних превентивних предавања у Фочи је на иницијативу полицијских службеника Полицијске управе Фоча 10.02.2020. године одржана је Радионица на којој су присуствовали сви субјекти као чланови мултисекторског тима општине Фоча, гдје је као закључак донесен да је потребно формирати стручни тим-а за сузбијања насиља над дјецом, а све у складу са Протоколом о поступању са дјецом у случају насиља, злостављања и занемаривања дјеце. Радионици је поред чланова мултисектпрског тима присуствовао и главни Омбдусмен Републике Српске.