Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Брзом реакцијом полиције расвијетљено лажно пријављивање кривичног дјела

| Дервента | Четвртак, 13. фебруар 2020.

Полицијској станици Дервента, 12.02.2020. године, око 05, 50 часова, обратила се радница (чистачица) једног угоститељског објекта из Дервенте, која је пријавила, када је откључала и отворила улазна врата наведеног угоститељског објекта, да је непознато мушко лице ушло у исти, оборило је на под, а затим обило апарат за игре на срећу, одакле је отуђило новац а потом се удаљило у непознатом правцу.

Одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Дервента који су оперативним радом дошли до сазнања да су наведено кривично дјело извршила пријавитељка односно лице иницијала О.Ц. заједно са лицима иницијала Н.Ц. и Ж.В. сви са подручја општине Дервента, на начин да је лице иницијала О.Ц. с обзиром да посједује оригинални кључ улазних врата наведеног објекта, извршило откључавање, након чега су лица иницијала Н.Ц. и Ж.В. уз помоћ подесног предмета насилно отворила металну касу апарата за игре на срећу, одакле су отуђили новац а потом се са путничким аутомобилом удаљила са лица мјеста.

Захваљујући брзој реакцији полиције сав отуђени новац у износу од око 900 KM је пронађен и биће враћен оштећеном лицу.  

Наведена лица су лишена слободе и над истима је извршена криминалистичка обрада. Након документовања и комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће против лица иницијала О.Ц. бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Лажно пријављивање кривичног дјела„ док ће против лица иницијала Н.Ц. и Ж.В. бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Тешка крађа“.