Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишење слободе и претреси у Бањојлуци

| Бања Лука | Четвртак, 13. фебруар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука дана 11.02.2020. године су лишили слободе лице Б.С. из Бањалуке, због основа сумње да је починило кривична дјела Прогањање”, Неовлаштено фотографисање и Оштећење и одузимање туђе ствари.

Наиме, Б.С. се сумњичи да је од почетка августа 2019. године до 10.фебруара 2020. године, лицу Б.П. из Бањалуке, свакодневно путем мобилног телефона и друштвених мрежа слао поруке, којима је исту уцјењивао да ће јавно објавити њене фотографије интимног садржаја, а све како би остварио контакт са оштећеном, који иста није жељела.

Такође, Б.С. је дана 20.01.2020. године у Бањалуци, на паркинг простору испред зграде гдје оштећена живи, оштетио путнички аутомобил Citroen C3, власништво оштећене, чиме јој је причинио материалну штету у износу од 150 КМ.

Дана 12.02.2020. године на основу Наредбе Основног суда Бања Лука извршен је претрес стана и других просторија, као и путничких аутомобила које користи Б.С. и том приликом су одузети предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку, и то: 5 мобилних телефона, 5 СИМ картица, 1 лаптоп, 2 меморијске картице, 4 ДВД-а и 1 екстерни пуњач. 

Након завршене криминалистичке обраде лице Б.С. је пуштено на слободу, а након комплетирања предмета против истог Окружног јавног тужилаштва Бањалука биће поднесен Извјештај о почињеним кривичним дјелима.