Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број евидентираних кривичних дјела „Крађа“ за 44,4 %

| Добој | Петак, 14. фебруар 2020.

На редовној конференцији за новинаре која је данас, 14.02.2020. године,  одржана у Полицијској управи Добој, начелник Слободан Радинковић оцијенио је да је стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Добој задовољавајуће.

У јануару 2020. године, евидентиранo је укупно 76 кривичних дјела од којих је 55 разријешено. Током наведеног мјесеца евидентирано је 69 кривичних дјела општег криминалитета од којих је разријешено 48 кривичних дјела.

Током излагања начелник Радинковић је истакао да је током мјесеца јануара број кривичних дјела крађе смањен за 44,4 % док је број прекршаја из области Закона о јавном реду и миру повећан због протеклих празника а и повећаних активности полицијских службеника. Такође, навео је да је у наведеном периоду на подручју наше Управе проведен низ регионалних и републичких акција усмјерених на контролу саобраћаја што је резултовало да није било саобраћаних незгода са смртно страдалим лицима, док је укупан број евидентиранх саобраћајних незгода смањен за 7,7%.

Током мјесеца јануара евидентирано је 41 кривично дјело против имовине, исто као и у истом мјесецу претходе године.

Надлежном тужилаштву поднесен је укупно 61 извјештај о извршеним кривичним дјелима против 50 лица.

У посматраном периоду евидентирана су три отуђења моторних возила, од којих је једно пронађено и враћено власнику. 

У наведеном периоду није било евидентирано нити једно кривично дјело разбојништва, док је једно расвијетљено из претходне године.

Откривена су четири кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога и 15 прекршаја.

У мјесецу јануару евидентиранa су 44 прекршаја из области Закона о јавном реду и миру, а није забиљежен нити један случај нарушавања јавног реда и мира у којем је учествовало више од пет лица. Због нарушавања јавног реда и мира лишено је слободе десет лица.

У области безбједности саобраћаја евидентирано је 85 саобраћајних незгода у којима је шест лица задобило теже, а 38 лица лакше тјелесне повреде.

Због управљања возилом под дејством алкохола лишена су слободе задржавањем 42 лица која су у саобраћају затечена у вршењу прекршаја под дејством алкохола. Из саобраћаја је искључено 249 возача.